Vespa scooter kopen in Zwolle

 

De meeste herkenbare scooter die je in Zwolle en de rest van Europa ziet rijden is uiteraard Vespa. Als sinds 1946 worden deze scooters gemaakt, nu staan ze vooral bekend als de originele “retro” scooter. De tijd heeft niet stilgestaan, de nieuwe Vespa scooters voldoen niet alleen aan de eisen van deze tijd, ze lopen nog steeds voorop met vooruitstrevende technologie. Bij een Vespa aanschaffen in Zwolle zul je een aantal belangrijke beslissingen moeten maken, op deze pagina zullen we de meeste gestelde vragen beantwoorden.

Bekijk direct alle modellen en uitvoeringen via de webshop van fast furious scooters, de online scooterspeciaalzaak en jouw bestemming voor Vespa scooters.

Wat maakt Vespa zo bijzonder?

Fabrikant Piaggio zag na de Tweede Wereldoorlog een opkomende markt voor tweewielers in de stad. De motoren van die tijd waren veel te zwaar, en dames konden er niet op rijden door hun jurk of rok. De Vespa was de ideale stadsscooter die geschikt was voor zowel mannen als vrouwen. Na verloop van tijd werd het Vespa design zo iconisch dat nieuwe modellen ook die retro look behielden. Nu is Vespa voor veel mensen een bekender merk dan de fabrikant Piaggio.

Wat zijn de verschillen tussen de Primavera en Sprint?

Op dit moment kun je de Vespa Primavera en Vespa Sprint kopen, het zijn de opvolgers van respectievelijk de LX en de S modellen. Technisch zijn ze beide gebaseerd op de Vespa 946, een bijzondere uitvoering met zeer innovatieve technologie zoals gevlochten remkabels voor een hogere remdruk en een elektronische kilometerteller. De verschillen zijn vooral cosmetisch, wanneer je van die retro look houdt kun je beter een Vespa Primavera kopen, wil je een meer sportieve uitvoering kun je de Vespa Sprint aanschaffen. Het zijn beide topkwaliteit scooters waar binnen en buiten het centrum van Zwolle mee kunt rijden.

Vespa scooter

Wordt het een bromscooter of snorscooter?

Een bromscooter of bromfiets mag 45 km/u rijden, een snorscooter of snorfiets mag niet sneller dan 25 km/u rijden. De keuze hangt niet alleen af van de snelheid, maar ook van de routes die je het meeste aflegt in Zwolle. Met een Vespa snorscooter mag je binnen de bebouwde kom overal op het fietspad rijden, met een bromscooter rijdt je altijd op de openbare weg, en alleen buiten de bebouwde kom op het fietspad. Met een bromfiets is een helm dragen verplicht, op een snorfiets mag je kiezen. Hoewel de bouw van beide scooters gelijk is kun je de registratie later niet meer veranderen.

Hoe ga ik mijn nieuwe Vespa scooter betalen?

Bij een Vespa aanschaffen zul je merken dat je voor kwaliteit ook flink in de buidel moet tasten. Online ben je doorgaans goedkoper uit dan bij de scooterwinkel in Zwolle, jouw favoriete Vespa wordt bij je aan huis bezorgd. Je kunt online ook een Vespa scooter leasen. Je bent en blijft echt eigenaar van de scooter, maar je kunt de scooter betalen in termijnen. Je bepaalt zelf in hoeveel maanden. Bekijk de voorwaarden voor een Vespa scooter leasen geheel vrijblijvend via de website van www.fastfuriousscooters.nl, de specialist in scooters.

 

Tags: , ,