Iedereen kan een mooie diamond painting maken!

Heb je recent iemand bezig gezien met het maken van een diamond painting? Ging je hoofd al een beetje tollen bij het zien van zoveel verschillende steentjes? Dit ziet er allemaal heel wat spectaculairder uit dan het werkelijk is. In de praktijk is het namelijk zo dat iedereen over de mogelijkheid beschikt om aan de slag te gaan met een diamond painting. Bovendien is het zo dat de populariteit van een diamond painting ervoor heeft gezorgd dat er door de jaren heen heel wat verschillende, extra mogelijkheden op de markt zijn verschenen. Zo kan je een keuze maken uit tal van verschillende standaard ontwerpen, maar behoort zelfs ook een op maat gemaakt canvas tot de mogelijkheden. Wil jij ook graag je creativiteit de vrije loop laten met een diamond painting? Kom er dan alles over te weten hier op deze pagina! 

Enkele interessante tips voor beginners 

We begrijpen best dat het in eerste instantie behoorlijk imponerend kan zijn wanneer je alle verschillende steentjes ziet die deel uitmaken van jouw aangekochte diamond painting. Dit gezegd zijnde is het echter zo dat je, je hierdoor niet moet laten afschrikken, in tegendeel. Wij hebben alvast enkele interessante tips voor de beginnende diamond painting maker verzameld en stellen ze graag aan je voor door middel van het onderstaande overzicht: 

  1. Ga overzichtelijk te werk en sorteer alle steentjes volgens kleur; 
  2. Leg de steentjes niet per rij op het canvas, maar werk bij voorkeur per kleur; 
  3. Werk altijd op een vlakke ondergrond en voorzie voldoende, beschikbare ruimte; 
  4. Een diamond painting maken ‘s avonds kan extra licht vereisen; 
  5. Vergeet de steentjes na het plaatsen niet nog even extra goed aan te drukken;

Naast bovenstaande tips is het ook altijd belangrijk om de nodige tijd en zorg te besteden aan het maken van je diamond painting. Dit moet iets zijn wat je bijvoorbeeld ‘s avonds na het werk rustig kan gaan doen of wat je bijvoorbeeld in het weekend doet samen met de kinderen. Even snel, snel een diamond painting maken levert zelden het gewenste resultaat op. Voorzie dus altijd de nodige hoeveelheid aan tijd en creëer op die manier een prachtig stuk om na afwerking in jouw interieur te integreren.

Probeer eerst even een eenvoudige diamond painting

Tijdens je zoektocht naar een eerste diamond painting om te kunnen maken zal je meteen kunnen vaststellen dat er op de markt heel wat verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Er kan daarbij meteen ook worden vastgesteld dat de ene diamond painting al wat complexer is dan de ander. De complexiteit van een diamond painting kan worden bepaald door heel wat verschillende factoren. Denk op dit vlak onder meer aan: 

  • De grootte van de diamond painting; 
  • De complexiteit van de afbeelding; 
  • Van hoeveel verschillende kleuren van steentjes er gebruik wordt gemaakt; 

Als beginner is het dan ook altijd interessant om te kijken naar een diamond painting die niet te groot is en bovendien ook over een weinig complexe afbeelding beschikt. Alleen op deze manier zal je er absoluut zeker van kunnen zijn dat je zonder problemen jouw eerste, prachtige diamond painting tot een goed einde kan brengen.